ENERGIELABEL 

Wat is een energielabel?

 

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig Uw huis is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over Uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Verder leest U op het energielabel hoe U Uw huis energiezuiniger kunt maken. U krijgt het energielabel van een deskundige die U zelf kiest. Het energielabel is verplicht als U Uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig.

 

Wat zijn de voordelen?

•Het energielabel kan gunstig zijn voor Uw uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs.

•Een groen energielabel (A, B of C) kan de verkoop of verhuur van Uw huis versnellen.

•U leest in het energielabel hoe U Uw huis energiezuiniger kunt maken.

 

Energie label

Ik heb al een energielabel, wat moet ik doen?

 

Is Uw energielabel nog steeds geldig (10 jaar na de datum van afgifte)? Dan hoeft uUniets te doen. Heeft U Uw huis in de tussentijd energiezuiniger gemaakt? Dan kunt U met een nieuw energielabel de verbetering inzichtelijk maken.

 

Wat is een voorlopig energielabel?

 

Elk huis dat nog geen energielabel had, heeft in januari en februari 2015 een voorlopig energielabel toegestuurd gekregen. Het voorlopig energielabel is een inschatting op basis van de gegevens in het kadaster. Zodra U Uw huis gaat verkopen of verhuren, moet U Uw definitieve energielabel aanvragen.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op en wij komen het U gratis toelichten en voorzien van informatie